NP kcnp 1218

Umesto novogodišnjeg koncerta na gradskom trgu, poput onih koji će biti upriličeni u opštinama i gradovima širom Srbije, Novi Pazar će, odlukom gradonačelnika Nihata Biševca u toku naredne nedelje u dvorani Kulturnog centra organizovati koncert pijaniste Adema Mehmedovića, hora Đulistan i Mubere Škrijelj.

Osim toga, Grad Novi Pazar potpisao je juče ugovor o kupovini klavira Kulturnom centru, što je za ovu ustanovu investicija od izuzetnog značaja. Fantastičnu vest direktoru Kulturnog centra Novi Pazar Huseinu Memiću saopštio je gradonačelnik Nihat Biševac, tokom posete ustanovi kulture, podsetivši na još jednu odluku koja je prošle godine poslužila kao primer nekim lokalnim samoupravama, da postupe na isti način.
„U Novom Pazaru ni ove godine neće biti organizovanog dočeka Nove godine. Deo novca ćemo, kao i krajem 2017., izdvojiti za decu bez oba roditelja i nastojimo da znak pažnje preraste u tradiciju. Za poštovaoce kulture i umetnosti organizovaćemo predstavljanje Adema Mehmedovića i drugih istaknutih umetnika ovdašnjoj publici", rekao je gradonačelnik Novog Pazara.
" Zadovoljstvo je bilo obići Kulturni centar, na čiji rad i prezentaciju kulture i našeg grada možemo biti ponosni. Kulturni centar je nosilac kulture u Novom Pazaru i naš promoter u Srbiji i šire, zahvaljujući sjajnom menadžmentu i uigranom timu koji ovde radi. Ulaganje u kulturu najmanje košta a dugoročno je i vidljivo“, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac, podsetivši da je novim imidžom i sadržajima u Kulturnom centru, kultura oživela.
Direktor Kulturnog centra Husein Memić kazao je da je kupovina klavira Kulturnom centru samo jedno u nizu obećanja koja je grad ispunio prema ovoj ustanovi.
„Klavir je dragocen velikom broju umetnika koji dolaze u Kulturni centar i Novi Pazar a koji se bave ozbiljnom muzikom. Gradonačelnik je obećao Ademu Mehmedoviću da će grad kupiti klavir, što je i učinjeno. Investicija je za svaku pohvalu a najuspešniji pijanista Mehmedović je samo jedan od onih koji će taj klavir moći da koriste. Do kraja godine očekuje nas upravo koncert Adema Mehmedovića u koncertnoj dvorani Kulturnog centra, a na tom velikom događaju učestvovaće i Đulistan i Mubera Škrijelj“, rekao je Memić.
U Kulturnom centru je danas, prema rečima Memića sve drugačije nego pre nekoliko godina.
"Zahvaljujem se gradonačelniku koji je danas obišao radove u Kulturnom centru. Cela godina je bila radna, ne postoji segment u koji nismo ulagali, ali poslednja godina je u pogledu investicija u infrastrukturu, rekonstrukcije i adaptacije u Kulturnom centru sigurno jedna od najuspešnijih“, rekao je Memić, istakavši da je uz digitalizaciju bioskopa, samo u poslednjih mesec dana u Kulturni centar uloženo preko 200 000 eura. „Značajne projekte je finansirao Grad Novi Pazar. Uspeli smo da pored toga sredstva, takođe kroz projekte, obezbedimo iz drugih izvora. Izrazio sam pre određenog vremena želju da nas gradonačelnik poseti, jer je zaista vidljivo u šta smo uložili novac“, kazao je Memić, istakavši da je Kulturni centar u Novom Pazaru, kada su ulaganja u pitanju, ustanova bez konkurencije u Srbiji, i da „niti jedna lokalna samouprava nije uložila u Kulturni centar kao što je to čini Novi Pazar“.
Memić je pozvao građane Novog Pazara i sve one koji se zalažu za promociju kvalitetnih kulturnih sadržaja da prisustvuju koncertu u dvorani Kulturnog centra.
izvor i foto:novipazar.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE