Biblioteka logo

Najčitanija knjiga za dečiji uzrast u oktobru bila je

Predlog za čitanje za dečiji uzrast jeste knjiga

Najčitanija knjiga u Narodnoj biblioteci Brus u oktobru mesecu 2019. godine bila je knjiga "Vila na Dedinju“ autora Ivana Ivanjina, a za dečiji uzrast knjiga "Sve je u redu“ autorke Jasminke Petrović.

Najčitanija knjiga za odrasle čitaoce u Narodnoj biblioteci Brus u oktobruu mesecu 2019. godine bila je knjiga "Vila na Dedinju“ autora Ivana Ivanjina. "Vila na Dedinju“ je višeslojna priča o ljudskim odnosima, o suočavanjima i bežanju, tajnama i razotkrivanju. Pisac nas vodi kroz priče koje mogu da se posmatraju i kao zasebne celine, ali i kao povezane. Središnji deo po kome je i roman dobio ime , bavi se sudbinom porodica vazanih za jednu vilu na Dedinju. Igrom slučaja unuk čuvenog generala pokušaće da otkrije tajne decenijama skrivane unutar zidina njegove porodične kuće.
Predlog za čitanje tokom novembra meseca je knjiga "Pismo od zlata“ autorke Manda Lene. Ova priča vas vodi na putovanje od Carigrada s početka XX veka do Gračke današnjeg vremena.Za pismom od zlata koje je prošlo čitav taj put, i završilo oko vrata nekoga kome će možda konačno doneti sreću.

Najčitanija knjiga za dečiji uzrast u oktobru mesecu bila je knjiga "Sve je u redu“ autorke Jasminke Petrović. "Sve je u redu“ predstavnja uzbudljivu i sasvim nepatetičnu himnu traganja za ličnom slobodom i razvojem, kao i odu svakodnevnom herojstvu i stoicizmu u nošenju sa životnim nedaćama.
Kao predlog za čitanje u novembru mesecu je knjiga "Bajka o Kratkovečnoj“, autorke Desanke Maksimović. Njena pojava je nosila svu lepotu i prolaznost ovog sveta, pa joj dadoše ime Kratkovečna. Kao i drugi vodeni cvetovi Kratkovečna će živeti samo jedan dan, u kome će učiti, saznavati, sklapati prijateljstva , zaljubiti se, udati, ostaviti porod i umreti..


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE