Brus panorama0920

Odbornička grupa "Dr Duta" koja je bila u sastavu Skupštine opštine Brus koja je nedavno raspuštena smatra da je pri formiranju Privremenog organa došlo do propusta i najavljuje podnošenje krivičnih prijava protiv odgovornih lica.

Posle podnošenja ostavke predsednice opštine Brus prof. dr Valentine Milosavljević na funkciju 29. septembra 2023. godine i  proteklog roka od 30 dana za sazivanje nove sednice Skupštine opštine Brus i izbora novog predsednika opštine, Vlada Srbije je imenovala Privremeni organ koji će upravljati opštinom do konstituisanja nove SO Brus i izbora izvršnih organa.

Odbornička grupa "Dr Duta" koja je u SO Brus imala pet članova smatra da je trebala da ima člana u Privremenom organu opštine Brus i zato je održala konferenciju za novinare na kojoj je pomenuto da će biti podnete krivične prijave protiv odgovornih lica zbog propusta u proceduri:

Podsetićemo da je 25. septembra 2023. godine održana redovna sednica SO Brus, a samo 4 dana kasnije, 29. septembra, održana je nova sednica SO Brus po hitnom postupku na kojoj je pokušana smena predsednice opštine Brus, potom istog dana, 29. septembra,  predsednica opštine Brus je podnela ostavku a nedugo zatim, početkom oktobra meseca promenjen je pomoćnik predsednice opštine Brus za kapitalne investicije.

Kako će proteći predizborna kampanja za vanredne lokalne izbore 2023 u opštini Brus i da li će na to uticati pomenuto podnošenje krivičnih prijava protiv odgovornih lica ostaje da se vidi.
Nenad Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE