MDULS

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije saopštilo je da će se javna rasprava o Predlogu akcionog plana za period od 2024. do 2025. godine za sprovođenje Programa za reformu sistema lokalne samouprave za period od 2021. do 2025. godine održati u periodu od 8. do 27. februara 2024. godine.

Ministarstvo poziva predstavnike nadležnih državnih organa, organa autonomne pokrajine, organa jedinica lokalne samouprave, predstavnike Stalne konferencije gradova i opština, eminentne stručnjake u ovoj oblasti, predstavnike privrednog i civilnog sektora, predstavnike nevladinih organizacija, akademske zajednice i druge zainteresovane strane da uzmu učešće u ovoj javnoj raspravi i daju komentare i predloge.

Tokom trajanja javne rasprave, primedbe i predlozi mogu se dostaviti Ministarstvu popunjavanjem obrasca u prilogu, na imejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili poštom na adresu: Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Birčaninova 6, 11000 Beograd, sa napomenom na koverti: „Javna rasprava”.

Pored komentara koji budu upućeni Ministarstvu pisanim putem, u okviru javne rasprave održaće se onlajn okrugli sto u četvrtak, 22. februara, u 12 časova, putem platforme Microsoft Teams.

Po okončanju javne rasprave, Ministarstvo će sačiniti i objaviti Izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi na svojoj internet stranici i portalu eKonsultacije u roku od 15 dana od dana okončanja javne rasprave.

Link za pristup onlajn okruglom stolu:

Click here to join the meeting

Meeting ID: 345 211 526 801

Passcode: hP2C97

Preuzmite dokumenta:

- Predlog akcionog plana, za period od 2024. do 2025. godine, za sprovođenje Programa za reformu sistema lokalne samouprave za period od 2021. do 2025. godine

- Zaključak o sprovođenju javne rasprave

- Obrazac za komentare
izvor i foto;srbija.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE