SoBrus konstitutivna050224c

Konstitutivna sednica Skupštine opštine Brus održana je 05. februara 2024. godine na kojoj je konstantovan izveštaj Opštinske izborne komisije Brus,  verifikovani mandati odbornicima i izabrano predsedništvo SO Brus.

Kako je protekla prva tačka dnevnog reda Konstitutivne sednice SO Brus - izveštaj Opštinske izborne komisije Brus . možete pogledati na linku OVDE

Potom se prešlo na verifikaciju odborničkih mandata i izbor predsednika, zamenika predsednika i sekretara Skupštine opštine Brus:

Zanimljivo je da na sednici nije bilo drugih predloga za predsednika, zamenika predsednika i sekretara SO Brus tako da se stiče utisak da su odbornici najverovatnije postigli dogovor pre početka sednice.

Takođe, ono što je možda zanimljivo, u biografiji novoizabranog predsednika SO Brus, Ivana Đokića, nije pomenuto da je bio u lokalnoj vlasti opštine Brus u periodu od 2014. pa do marta 2015. godine (kada je izvršena smena tadašnje lokalne vlasti), kao i da je bio pomoćnik predsednika opštine Brus od početka januara 2021. godine - više na linku OVDE da bi podneo ostavku 31.07.2023. i bio smenjen početkom oktobra iste godine, kada je prešao na radno mesto u Opštinskoj upravi, a na njegovo mesto imenovan Dalibor Savić - više na linku OVDE

Po završetku Konstitutivne sednice SO Brus održana je i radna sednica na kojoj su birani članovi lokalne izvršne vlasti - predsednik i zamenik predsednika Opštine Brus i šlanovi Veća opštine Brus. 
Za predsednika Opštine Brus izabran je Falibor Savić, koji je u prethodnom periodu obavljao dužnost zamenika predsednika Privremenog organa opštine Brus, a pre toga je bio pomoćnik predsednika Opštine Brus za ekonomski razvoj i kapitalne investicije.
Za zamenika predsednika Opštine Brus izabrana je Marjana Đokić, dok su za članove Veća imenovani: Marija Todorović, Igor Babić, Dejan Đurić, Boban Dobrodolac i Aleksandar Miljaković.
Kako je protekla radna sednica SO Brus održana 05. februara 2024. godine pogledajte na linku OVDE
N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE