Aleksandra Simić je rođena 1988. godine.

Nakon osnovne škole u Brusu, upisala je Filološku gimnaziju u Kruševcu koju je završila kao najbolji učenik sa velikim brojem diploma sa republičkih talmičenja iz latinskog i srpskog jezika, lingvistike, retorike, kao i glumačkim i novinarskim angažovanjem.

Posle završene Filološke gimnazije u Kruševcu upisala je Filološki fakultet u Beogradu, smer Engleski jezik i književnost.

Kao istaknuti student, uspešan na akademskom i vannastavnom polju, postala je stipendista Fondacije za otvoreno društvo zahvaljujući kojoj je studirala godinu dana na Univerzitetu u Vermontu, SAD.

Po povratku u Srbiju, kao prevodilac je učestvovala u projektu UNESCO "Svetska baština u rukama mladih", pod okriljem Udruženja Ujedinjenih nacija u Beogradu.

Osmislila je i sprovela projekat “Kakva je ta globalizacija?“ u Osnovnoj školi J.J.Zmaj u Brusu sa 15 učenika sedmog i osmog razreda, a u međuvremenu je postala konsultant Fondacije za Otvoreno društvo gde radi sa studentima koji su se vratili iz Amerike.

Kao stipendista nemačkog fonda DAAD, učestvovala je na letnjoj školi nemačkog jezika i kulture u Lajpcigu 2011. godine.

Od septembra 2011. godine, zaposlena je u konsultantskoj kući za odnose sa javnošću Grayling, gde je zadužena za kreiranje komunikacijskih strategija za multinacionalne kompanije, a neke od njih su Discovery Networks, Qatar Airways, New Yorker, General Electric Energy, Mars. 

Dobitnik je velikog broja stipendija i priznanja, govori engleski, nemački i francuski jezik.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE