ivana cetkovic03.03.2014. -Na nedavno održanoj Svečanoj akademiji, povodom 65 godina postojanja muzičke škole “Stevan Hristić” u Kruševcu,  imali smo priliku da upoznamo mladu profesorku škole i pijanistkinju Ivanu Ćetković iz Brusa. Obećala je da će nam se prvom prilikom javiti kako bi nas i čitaoce bliže upoznala sa njenom dosadašnjom muzičkom karijerom.
Nedavno smo imali priliku za susret i kraći razgovor.

Ivana je Osnovnu muzičku školu završila u Kruševcu, u klasi profesorke Irine Miljković, zatim prvu godinu Srednje muzičke škole upisuje u Beogradu u klasi profesorke Dragane Ignjatović, a akademiju, klavirski odsek, upisuje u Kosovskoj Mitrovici i završava u klasi profesora Marka Savića, jednog od najeminentnijih profesora u Srbiji.

Još kao srednjoškolka održala je tri solistička koncerta, dva u Kruševačkom pozorištu, i jedan u “Studentskom gradu” na Novom Beogradu. Takođe, nastupala je, u Herceg Novom, Kotoru i Baru.

Kao student Muzičke akademije osvojila je prvo mesto na studentskom internacionalnom takmičenju “DONNE IN MUSICA” u klavirskom duu i održala solistički koncert na akademiji.

Kao uspešna i veoma talentovana studentkinja, jedna od hiljadu najboljih u Srbiji, u četvrtoj godini Muzičke akademije, primala je stipendiju koju dodeljuje “Fond za mlade talente”.

Aktivno učestvuje na domaćim kulturnim manifestacijama gde nastupa kao solista, a zapažene rezultate ostvarila je i kao izvođač kamerne muzike.

U muzičkoj školi “Stevan Hristić” u Kruševcu radi kao profesor klavira, a nastupa kao solista ili kamerni izvođač.
Učenici i profesori muzičke škole “Stevan Hristić”, tokom godine učestvuju na mnogobrojnim kulturnim manifestacijama, i tako obogaćuju muzičku kulturu grada Kruševca, od kojih treba izdvojiti tradicionalni koncert profesora, koji se održava pri kraju svake školske godine u Narodnom muzeju.

Kako nam je rekla Ivana Ćetković: “Bilo bi dobro da opština Brus kupi jedan klavir, zbog mnoštva talentovane dece, da se u Brusu organizuju koncerti profesora i učenika, kao u Kruševcu, makar na kraju školske godine. Zarad kulturnog značaja , raspoložena sam da pomognem oko organizovanja koncerata i drugih sličnih kulturnih manifestacija, ali trebaju se prvo stvoriti uslovi. Nadam se da će nadležni imati sluha i po ovom pitanju!”

Ivana je obećala da će, putem našeg sajta, publiku u Brusu i šire redovno obaveštavati o budućim nastupima kao i o kulturnim muzičkim aktivnostima.

 ivana cetkovic 2  ivana cetkovic 3

 Šarmantna, otmena, prijatna i profesionalna - Ivana Ćetković:BrusONLINE team


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE