VISBrus proizvodnja

Pomoćnik ministra privrede u Vladi Republike Srbije Katarina Obradović Jovanović izjavila je da su u prethodnom periodu sprovedene reforme kojima je cilj da se privredi olakša poslovanje, u čemu veliku ulogu ima uvođenje elektronskih servisa.

Obradović Jovanović je na sastanku u Razvojnoj agenciji Srbije (RAS) rekla da prvi put preduzetnici mogu da se registruju elektronski, odnosno ne moraju da odlaze u APR da bi registrovali firmu.

Takođe, sve poreske prijave od ove godine mogu da podnose elektronskim putem, a stvoreni su i uslovi za korišćenje elektronske fakture, kao i da pečat konačno izađe iz upotrebe, navela je ona.

Prema njenim rečima, sastanak ima za cilj da se nađe najbolji način za redovno informisanje privrednika o reformskim potezima koji će im uštedeti vreme i novac, odnosno, koji će im omogućiti efikasnije poslovanje.

Službe Ministarstva privrede, kako je dodala, uvek su na raspolaganju kompanijama za sve informacije koje će im pomoći u poslovanju, a važnu ulogu imaju i regionalne razvojne agencije i Privredna komora Srbije (PKS).

Za nas je veoma važno da privrednici budu upoznati sa ovim novinama i da nemaju predrasude da ih je komplikovano primeniti, zaključila je Obradović Jovanović.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE