Puska prodajaMS Zakonom o izmeni Zakona o oružju i municiji, koji je objavljen 15. februara 2019. godine u „Službenom glasniku Republike Srbije“ broj 10/2019, izmenjena je odredba 50. Zakona o oružju i municiji, kojom je rok za zamenu isprava, izdatih u skladu sa prethodno važećim zakonom, produžen do 5. marta 2020. godine.

Zahtev za preregistraciju oružja iz kategorije B podnosi se lično, u organizacionoj jedinici Ministarstva unutrašnjih poslova prema mestu prebivališta podnosioca zahtevai tom prilikom se donosi oružje na uvid, prilaže se uverenje o zdravstvenoj sposobnosti za držanje i nošenje oružja ne starije od mesec dana, dokaz o opravdanosti razloga za posedovanje oružja
- za oružje za ličnu bezbednost neophodno je učiniti verovatnim da bi lična bezbednost mogla biti ugrožena zbog prirode posla ili drugih okolnosti,
- za lovačko oružje neophodan je dokaz o ispunjenosti uslova za posedovanje lovne karte;
- za sportsko oružje neophodno je uverenje o aktivnom članstvu u sportskoj streljačkoj organizaciji.
U ovom postupku, nadležni organ po službenoj dužnosti, uz saglasnost podnosioca zahteva, pribavlja uverenje da se protiv podnosioca zahteva ne vodi krivični postupak, mada uvrenje može pribaviti i sam podnosilac zahteva kako bi se zahtev rešio u što kraćem roku.
U toku sprovođenja postupka policijski službenici mesno nadležne policijske uprave, odnosno policijske stanice utvrđuju da li su ispunjeni uslovi za bezbedan smeštaj i čuvanje oružja u skladu sa važećim podzakonskim aktima.
S obzirom na to da 5. marta2020. godinei stiče rok za zamenu isprava, neophodnoje da građani koji imaju isprave o oružju izdate po starom Zakonu o oružju i municiji (,,Službeni glasnik RS” broj 9/92...101/13), blagovremeno ispune navedenu zakonsku obavezu kako ne bi snosili prekršajnu odgovornost”.
izvor:mup.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE