Brus 25.08.2014. O mogućoj izgradnji MHE na gradskom vodovodu od Vignjišra ka Brusu kojim upravlja JKP "Rasina" čitajte u tekstu koji je napisao Gorjan Jakovljevljević, stanovnik opštine Brus:

"U toku je ubrzana priprema izgradnje 4 MHE na gradskom vodovodu.  Uskoro ćemo dragi brusjani, piti prerađenu vodu, valjda da bi se uklopili u opštu svetsku sliku zagađenja svega i svačega. Očekuje se i javna rasprava u Brusu i to ako se ne varam u sredu 27. avgusta 2014 u 12:00 časova o tome gde će se i kako raditi i graditi.

Naravno, "investitori" će nam tu dovesti "stručnjake" koji će za debele pare da nas, građane, ubeđuju kako to uopšte nije opasno po narod. Čak će nam puniti i glavu kako je to zdravo. Nešto se pitam, ako je tako, što pravismo vodovode, što odmah ne ubacismo nekoliko MHE, a ne da pijemo onu nezdravu bistru izvorsku vodu.

Reći će nam ti njihovi "stručnjaci" kako toga ima svudu u svetu. I znate šta, neće lagati.  Ima.  No, "stručnjaci" debelo podmazani će prećutati samo jednu stvar, a to je da tih MHE ima na vodovodima u svetu, ali samo na onima koji imaju fabrike za prečišćavanje vode, nakon tih "zdravih" turbina.

- Pitam se,  hoće li ovo malo ljudi što je ostalo u Brusu,  reagovati i pokušati da sve to spreči ili će ćutati po običaju i svojoj deci, svojim unucima, davati da piju tu novu "zdravu" vodu,  a onda,  nakon godinu dve, potrošiti čitavo bogatstvo na lečenje iste te dece.  Da nećete dragi moji sugrađani i tada, kada vam se deca porazboljevaju,  da se pravdate time da ste bili neobavešteni,  da su vas "stručnjaci" prevarili,  a vi jadni poverovali?!

Čak i da tako bude, i da to nakon godinu dve i kažete,  ne zaboravite da povratka nema i da je "duh iz boce" već napolju.

Ili će vam možda uteha biti ona narodna "da i komšiji crkne krava",  jer će i dete komšije biti bilesno kao i vaše.

- Ovaj tekst je više kao apel na svest građana da pokušamo sprečiti laž i novo trovanje nas i naših pokolenja.  Ako ništa ne budemo preduzeli,  budite uvereni,  da će nas svaka dečija suza,  nakon dve tri godine proklinjati.

- Zato, svi na javnu raspravu, sa starima, mladima, decom...
Gorjan Jakovljević"


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE