Brus KatarinaMiona1121

Brus 18.11.2021. Dve mlade pesnikinje iz Brusa Katarina Milisavljević i Miona Ćolić plasirale su se u finale takmičenja "Banjalučki pjesmoboj" za izbor najboljeg pesnika za srednjoškolce u regionu.

Katarina Milisavljević je u vreme raspisivanja konkursa bila učenica IV razreda srednje škole, a sada studentkinja izborila je direktno učešće u finale, dok je Miona Čolić u vreme raspisivanja konkursa bila učenica III razreda, a sada uči IV razred, Srednje škole u Brusu izabrana za rezervu finalnog takmičenja jer zbog poznatog stanja u vezi sa pandemijom ili drugih nepredvidivih okolnosti, može se desiti da dolazak u Banjaluku otkaže neko od takmičara. Zbog toga su tu rezerve, mladi pesnici, koji su ušli u uži izbor, koji će zameniti one koji odustanu od takmičenja jer da bi sve bilo onako kako je zamišljeno i planirano u završnici moraju biti 24 takmičara.

KrasicLj 0818

Obavezno treba napomenuti da je mentor učenicama profesor Ljubiša Krasić - profesor srpskog jezika i književnosti u "Srednjoj školi" u Brusu.

Banjaluckipjesmoboj logo1121

Finale međunarodnog takmičenja mladih pesnika srednjoškolaca "Banjalučki pjesmoboj" biće izvedeno u četiri takmičarska kruga. U prvom krugu izvlači se 12 parova koji se takmiče među sobom za prolaz u drugi krug, govore jednu od svoje 3 pesme (po izboru). U drugom krugu izvlači se 6 parova koji govore svoju drugu pesmu (po izboru). U trećem krugu biraju se 3 para koji govore svoju treću pesmu.
U poslednjem, četvrtom, krugu takmičari biraju sa kojom će se svojom pesmom (od tri prethodne) boriti u najvažnijem pjesmoboju a žiri  takmičenja proglasiće: zlatno pero, srebrno pero i bronzano pero “Banjalučkog pjesmoboja”.
TKM izvor:djecijecarstvo.org


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE