MV atleticar

Pre neki dan sedeo sam u kafeu „Kružić“ u Brusu i upozna sasvim običnog mladog čoveka Miloša Vučkovića. Kroz razgovor sa njime saznao sam da to i nije sasvim „običan“ Brusjanin. Studira na Menhetnu i trenira atletiku. Imao je zapažene rezultate u atletici, dok je trčao u Srbiji, a sada je u Nјujorku.

U razgovoru sam saznao da je atletikom počeo da se bavi od svoje dvanaeste godine kada je osnovan atletski klub „Brus“ u Brusu.

Atletski klub Brus je bio mali ali je imao odličnu atmosferu. Svi koji su u tom trenutku bili u klubu su se dobro zabavlјali, trenirali i uživali u svakom treningu i takmičenjima. Imali su veoma zanimljive događaje i doživlјaje. Nadali se svakog dana, da će  doći vreme kada će neko u gradu poštovati njihove rezultate. Pored Miloša u klubu su bili Slavica Đurković, Milјana Radović, Ivana Pavlović i Branko Tanasković koji su imali zapažene rezultate na takmičenjima.

Od samog početka bavlјenja atletikom, idol mu je, pokojni Goran Raičević, i uvek se trudio da u što bolјem svetlu reprezentuje Gorana, Brus i državu Srbiju.

Tokom boravka u AK „Brus“ osvojio je prvu značajniju medalјu, bio je treći na prvenstvu Jugoslavije u krosu.

Došlo je i vreme da se razmišlјa o srednjoj školi i da razmišlјa u kom klubu će nastaviti svoju atletsku karijeru. Pošto je odlučio, da će upisati srednju meteorološku školu „Milutin Milanković“ u Beogradu, došlo je do dvoumlјenja u koji klub preći.

Crvena Zvezda ili Partizan. Od malena je navijao za Crvenu Zvezdu i naravno da je taj klub imao veliki prioritet. Veliku ulogu u Miloševom izboru kluba je imala njegova majka Milica, koja je svojevremeno bila reprezentativka bivše SFRJ a i njegov prvi trener.

Milos Vuckovic1Posle dužih ubeđivanja majka mu je rekla da smatra, iako je on Zvezdaš i da je ona bila u Zvezdi svojevremeno, da u tom trenutku AK „Partizan“ ima klvalitetnijeg trenera za njegovu disciplinu nego AK „Crvena Zvezda“.

I tako je odlučio da postane član AK „Partizan“. Imao je čast da sarađuje sa našom najvećom atletskom legendom Franjom Mihalićem, čovekom koji je osvojio poslednju olimijsku medalјu za Jugoslaviju davne 1956 godine na Olimpijskim igrama u Melburnu.

Pod njegovim vođstvom je postao prvak Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i kasnije Srbije nekoliko puta a  bio je i prvak Evrope za mlađe juniore, trinaesti na prvenstvu sveta za malađe juniore, petnaesti na prvenstvu sveta za juniore i petnaesti na prvenstvu Evrope za juniore.

Dva puta je bio prvak Balkana za juniore. U seniorskoj konkurenciji je ređao zapažene uspehe kao junior.

Oborio je ukupno pet državnih rekorda u juniorskoj konkurenciji, i jedan u seniorskoj na 1000m u dvorani.

I dalјe je vlasnik  svetskih rekorda za uzrast od 16 godina na 2000m i uzrast od 15 godina na 3000m stipl.Milos Vuckovic3

Posle završene srednje škole dugo je razmišlјao koji fakultet upisati. U međuvremenu mu je stigla i ponuda od Menhetn koledža iz Nјujorka, koju je prihvatio i u januaru 2006. godine se uputo na studije u Nјujork.

Tokom studija  se takmičio za Menhetn koledž, na kome je dobio brojna priznanja za postignute rezultate.

Po završetku studija upisao je masters studije na istoimenom koledžu gde je ujedno volontirao kao atletski trener. Po završetku masters studija dobio je posao trenera za srednje i duge pruge.

I dalјe se bavi atletikom i misli da će ostati aktivan, bar još narednih pet godina.
N.Milјković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE